En düşük emekli maaşı 12 bin 168₺ olacak

Emekli maaşı zammında kök maaşı 10 bin Türk Lirasının altında olanlar 24.73’lük artıştan yaralanamayacak algısı boş çıktı. Aldığımız güvenilir kulis bilgilerine göre daha önce 10 bin Lira maaş alan bir emeklinin yeni maaşı yüzde 4 refah payı ile birlikte 12 bin 168 Türk Lirası olacağı iddia edildi.

Milyonlarca emeklinin beklediği zam dönemi geldi çattı! TÜİK tarafından açıklanan TÜFE rakamlarıyla emekli maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapılma kararı alındı. Ancak kök maaşı 10 bin TL’nin altındaki yaklaşık 4 milyon emeklinin alacağı zam merak konusu olmuş bazı iddialara göre yaklaşık 4 milyon emekli zam farkından yararlanamayacağı yönünde üzücü haberler yayılmıştı.

Aldığımız kulis bilgilerine göre, sözü edilen 4 milyon emekli zam farklarından istifade edecek. Algı peşinden koşan bazı provokatörlerin iddia ettiklerinin aslı astarı yok. Yani  “en düşük emekli maaşı 12 bin 168 Türk Lirası olacağı netlik kazandı. Bu duruma göre, emekli kök maaşı 12 bin TL’ye tamamlanmayacak diye diye bir durum yok. Artışların yansıtılmasında kök maaş dikkate alınmayacak. Yine kulis bilgilerine göre, mevcut duruma ek olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en düşük emekli maaşları için ek bir iyileştirme daha yapacağı, buna göre kurumaylarına talimat verdiği öne sürüldü. Ek refah payı ile birlikte düşük emekli maaşı alanların durumunda iyileştirme yapılacağı, bununda en düşük emekli yaklaşık 13 bin lira seviyesine getirileceği ön görülüyor.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Narin Güran cinayetinde 2 kişi daha gözaltına alındı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan sonra cinayete kurban gittiği anlaşılan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasının genişletilmesiyle, …

Bir yanıt yazın