NATO zirvesinde Başkan Erdoğan’dan diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İtalya Başbakanı İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü.
NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarını sürdürüyor.

Erdoğan, zirve kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center’da bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan, Türkiye’nin Yunanistan ile iyi komşuluk esasına dayalı, dayanışma ruhunu geliştirme gayretlerine devam ettiğini bunların artarak süreceğini ifade etti.

Ukrayna ve Filistin’deki çatışmaların sona ermesi için müspet çabaların artırılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, tüm bölge ülkelerinin bu coğrafyalarda barışın hakim olması için çalışmasının yararlı olacağını belirtti.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi kabul etti.

Görüşmede Türkiye ile İtalya ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuları ele alındı.

Erdoğan, iki ülke ilişkilerinin atılacak adımlarla gelişmeye devam edeceğini, bunun için çalışmayı sürdüreceklerini ifade ederek bölgedeki gerilimlerin barış yoluyla sonlandırılması için Türkiye’nin elinden geleni yaptığını, bunun için bütün ülkelerin çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü.

Görüşmede Türkiye ile Almanya ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ile ilgili gelişmeler ele alındı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona ermesi ve ortaya çıkan ateşkes fırsatının heba edilmemesi için İsrail’e baskı yapılması gerektiğini belirten Erdoğan, çatışmaların bölgeye yayılmasının engellenmesi için gayretlerin artırılmasının önemli olduğunu vurgularken Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin canlandırılması için Almanya’dan destek beklendiğini de ifade etti.

Joe Biden’ın verdiği resmi yemeğe katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca eşi Emine Erdoğan ile birlikte ABD Başkanı Joe Biden’ın NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi çerçevesinde devlet ve hükümet başkanları ile eşleri onuruna Beyaz Saray’da verdiği resmi akşam yemeğine katıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Teröre finansman sağlayan yabancı uyruklu 16 kişinin mal varlıkları donduruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 16 kişinin Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu. …

Bir yanıt yazın