Narin toprakta, katil kim? Cinayet şüphelisi 22 kişi adliyede!

Diyarbakır’da vahşice katledilen Narin Güran cinayetinde adliyeye sevk edilen 22 şüphelinin sorgusu başladı.
21 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki evinden çıkan ve Kur’an kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran, bir daha geri dönmedi.

Minin Narin’in cansız bedeni, 19 gün sonra bir derenin kenarında çuval içerisinde bulundu.

Narin’in toprağa verilmesinin ardından soruşturma çok yönlü devam ederken 22 şüpheli adliyeye sevk edilmişti.

22 KİŞİNİN ADLİYE SORGUSU BAŞLADI

Son dakika haberine göre; Narin Güran cinayetinde adliyeye sevk edilen 22 şüphelinin sorgusu başladı.

Savcılık soruşturması başlayan 22 kişinin detaylı bir şekilde sorguları devam ediyor.

4 SALON AYARLANDI, ŞÜHELİLER BİRBİRİNİ GÖRMEYECEK

4 duruşma salonu ayarlandı. Şüpheliler birbirini görmeyecek şekilde orada ifade verecek. Hepsinin ayrı ayrı ifadesi alınacak.

ADALET BAKANI AÇIKLAMIŞTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmaya ilişkin son durumu aktarmıştı.

Soruşturmanın büyük bir titizlikle sürdüğünü söyleyen Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

Bugün burada bulunmamızın en önemli nedeni, Narin kızımıza bu caniliği yapanların, katil ya da katillerin en ağır cezayla cezalandırılmasının takipçisi olmak, olayı en ince detayına kadar açıklığa kavuşturmaktır.

Bütün kuruluşlarımız süreci yakından takip ediyor. Caniler hesap verinceye kadar elimiz, gözümüz ve yüreğimiz burada olacak. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma büyük bir hassasiyetle sürdürülmektedir. Bu elim olayın aydınlatılması, adaletin tam ve eksiksiz biçimde yerini bulması için tüm deliller, bulgular ve tanık ifadeleri, son derece dikkatli bir şekilde toplanmakta, incelenmekte ve değerlendirilmektedir. Fail veya faillerin en hızlı biçimde ortaya çıkartılması için ne gerekiyorsa yapılmaktadır.

21 Ağustos 2024 tarihinde Diyarbakır ili Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde ikamet eden Narin kızımızın eve dönüş yolunda saat 15.15 sıralarında dört arkadaşını takip ederek eve doğru yola çıktığı son görüntüsüdür. Sonrasında kendisinden bir daha haber alınamamıştır. 21 Ağustos 2024 tarihinde saat 20.15’te Jandarma Komutanlığı, saat 20.50’de de 112 Acil Çağrı Merkezi aranarak kayıp ihbarı üzerine soruşturma işlemlerine ve arama işlemlerine hızlı bir şekilde başlanmıştır. 4 bin 656 personel, 23 dedektör köpek, 172 araç, 2 helikopter, 64 drone, 1 İHA, 5 yeraltı görüntüleme cihazı ile karadan ve havadan toplam 75 kilometrekare alan İl Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi, Dicle Üniversitesi ve AFAD dalgıçlarından toplam 60 personel ile 8 dere, 5 gölet, 21 su kuyusu ve 49 kilometre su kanalı aranmıştır. 51’i jandarma, 11’i polis bölgesi olmak üzere 62 ev ve 24 metruk binada adli arama yapılmıştır. 20 PTS noktası ile 137 kamera incelenmiştir.

“22 ŞÜPHELİ MAHKEMEYE ÇIKACAK”

22 şüphelinin mahkemeye çıkartılacağını kaydeden Bakan Tunç, sözlerine şöyle devam etti:

Bugüne kadar 26 kişi şüpheli, 241 kişi tanık olmak üzere toplam 267 kişinin ifadesi alınmıştır. Narin kızımızın amcası Salim Güran 2 Eylül tarihinde, komşusu Nevzat Bahtiyar ise 10 Eylül günü çıkartıldıkları mahkemece beden ve ruh sağlığı bakımından kendisini koruyamayacak durumda olan ‘çocuğa karşı kasten öldürme’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından tutuklanmışlardır. 22 şüpheli halen gözaltında olup, yarın Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edileceklerdir.

İTİRAFÇI NEVZAT BAHTİYAR TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında 24 şüpheli gözaltına alındı. Narin’in cesedini dere yatağına gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar da şüpheliler arasında yer alıyor. Sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan Nevzat Bahtiyar, tutuklandı.

KÖY İMAMI SERBEST BIRAKILDI

Nevzat Bahtiyar’ın tutuklanmasının ardından 23 şüpheli, emniyet güçleri tarafından sorgulandı. Sorgusu tamamlanan köy imamı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltındaki 22 kişi için ikinci kez ek gözaltı süresi kullanıldı.

İTİRAFÇIYI ASKERİ ÜSSÜN KAMERASI YAKALATTI

Cesedin bulunmasının ardından Jandarma ekipleri dereyi gören 8. Ana Jet Üstü Komutanlığı’nın çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Yapılan çalışmalarda Narin Güran’ın kaybolduğu gün Eğertutmaz Deresi civarında yaklaşık 50 dakika sabit kalan kırmızı otomobil dikkatleri üzerine çekti.

İncelenen kamera kayıtlarında Dere civarında 15.40 ile 16.30 saatleri arasında otomobilin sabit kalması üzerine ekipler harekete geçti. Yapılan Plaka Tanıma Sistemi incelemelerinde otomobilin daha önce bilgi amaçlı ifadeye gelen Nevzat Bahtiyar’a ait olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Bahtiyar, sorgusunda suçunu itiraf etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Narin, neden, nasıl öldürüldü? Cinayet ile ilgili 10 flaş iddia!

Diyarbakır’da vahşice öldürülen Narin Güran cinayetinin nasıl ve neden işlendiğine dair birbirinden farklı senaryolar gündeme …

Bir yanıt yazın