Hizbullah’tan İsrail’in siber saldırısı sonrası misilleme sözü!

İsrail, Lübnan’da Hizbullah’a yönelik siber saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda çağrı cihazlarının eş zamanlı patlaması sonucu en az 9 kişi can verdi, 2 bin 800 kişi yaralandı. Lübnan yetkilileri çağrı cihazlarından uzak durulmasını isterken, İsrail BMGK’ye şikayet edildi. Hizbullah, İsrail’in siber katliamına karşı misilleme sözü verdi. İsrail medyası, Hizbullah’ın olası bir saldırısına karşı bütün limanların alarma geçtiğini yazdı.

İsrail’in Lübnan Hizbullah’ına yönelik gerçekleştirdiği siber saldırıda en az 9 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 800 kişi yaralandı. Çağrı cihazlarının eş zamanlı patladığı katliamın saldırısının ardından Hizbullah’tan misilleme sözünü verdi.

“İSRAİL HAKKI OLAN CEZAYI ALACAK”
Açıklamada, “yürüttükleri araştırma ve ellerindeki bilgilerin ışığında ülke genelinde sivilleri de hedef alan çağrı cihazlarının patladığı saldırıdan tamamıyla İsrail’i sorumlu tuttuğunu” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, İsrail’in “bu günahkar saldırı için ister beklesin ister beklemesin hakkı olan cezayı alacağı” belirtildi. İsrail yönetiminden henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

İSRAİL ALARMA GEÇTİ
İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çağrı cihazlarını aynı anda patlatarak gerçekleştirdiği saldırının ardından, olası bir Hizbullah misillemesine karşı alarma geçti.

İsrail medyası, ülkedeki bütün limanların teyakkuz halinde olduğu haberini paylaştı. Misilleme saldırısının ne zaman gerçekleşeceği ile ilgili ise bilgiye yer verilmedi.

LÜBNAN HÜKÜMETİ’NDEN BMGK’YE ŞİKAYET
Lübnan’da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Ülke genelinde çağrı cihazlarının patlaması sonucu 9 kişinin öldüğü, 2800 kişinin yaralandığı bildirildi.

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan habere göre, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib’in talimatı üzerine Lübnan’ın BM Temsilciliği BM Güvenlik Konseyi’ne resmi şikayette bulundu.

ULUSLARARASI HUKUKUN AÇIK İHLALİ
BMGK’ye sunulan şikayet dilekçesinde, İsrail’in insani yardım ekiplerini, ambulansları, hastaneleri ve sağlık merkezlerini kasıtlı şekilde sürekli hedef alan saldırılarının, insan haklarının ve uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğu belirtilerek kınandı.

Dilekçede ayrıca BM’den, İsrail’in işlediği suçların kınanması, bunların hesabının sorulması ve uluslararası yasa ve normlara uyması için her türlü yolla baskı yapılması istendi.

SİBER SALDIRI TEKRAR EDEBİLİR
İngiliz haber ajansına konuşan Reuters’a konuşan üç güvenlik kaynağı, patlatılan iletişim cihazlarının Hizbullah’ın son aylarda aldığı “son model cihazlar” olduğunu söyledi.

Yeni bir siber saldırı riskine karşı yetkililer, halktan kablosuz iletişim cihazlarından uzak durmalarını istedi. Ayrıca Lübnanlı askeri uzman Hişam Cabir, Lübnan’daki çağrı cihazlarının patlatılmasını 8 Ekim 2023’ten bu yana “en büyük güvenlik açığı” olarak nitelendirerek, İsrail’in bunu ancak bazı müttefiklerle yapabildiğini söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Narin, neden, nasıl öldürüldü? Cinayet ile ilgili 10 flaş iddia!

Diyarbakır’da vahşice öldürülen Narin Güran cinayetinin nasıl ve neden işlendiğine dair birbirinden farklı senaryolar gündeme …

Bir yanıt yazın