NATO’ya üyelik bir süreç gerektiriyor

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Türkiye ve ABD dışişleri bakanlarının bir görüşme gerçekleştirdiğini anımsatarak, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusunda NATO ülkelerinin bir konsensusa ulaşacağına inandıklarını bildirdi.
Beyaz Saray sözcülüğü görevini 13 Mayıs Cuma günü Jen Psaki’den devralan Jean-Pierre, ilk kez basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine yönelik duruşunu değerlendiren Jean Pierre, “Türkiye hükümetinin, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusunda neler hissettiği ve söylediğine ilişkin sorular oluyor.” dedi.

“NATO’YA ÜYELİK BİR SÜREÇ GEREKTİYOR”

Jean-Pierre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın dün Berlin’de Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğüne işaret ederek, “NATO’ya üyelik bir süreç gerektiriyor ve bu konuda konsensusa ulaşılacağına eminiz.” diye konuştu.

Blinken, dün Berlin’de yaptığı basın toplantısında İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik sürecine ilişkin şu sözleri sarf etmişti:

“(Türkiye) Dışişleri Bakanı ile bu konuyu görüşme fırsatım oldu. Görüşmeyi betimlemeyeceğim ancak Finlandiya ve İsveç’in ittifaka katılımı noktasında güçlü bir konsensus olduğunu söylemekle yetineyim. Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki farklılıklar konusunda halen devam eden görüşmeler var. Sonuç olarak bu iki ülkenin üyeliği konusunda bir konsensusa ulaşacağımızdan eminim.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek: ABD’nin gümrük tarifesi artışı, piyasalarda risk algısını artırdı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; ABD’nin Türkiye’ye uygulayacağı yüzde 10 ek gümrük tarifesiyle ilgili …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.