Adnan Hoca’ya köfte ekmek siparişi veren binbaşı görevden alındı

Adnan Oktar davasında sanıklara dışarıdan köfte ekmek siparişi verilmesine aracılık eden Silivri İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Torun görevden alındı. Torun’un Oktar’la bağlantısı olduğu iddia edildi.
Silahlı suç örgütü liderliği başta olmak üzere birçok suçtan 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar’la ilgili dikkat çeken bir gelişme ortaya çıktı.  Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda görülen duruşmada, Oktar ve 11 hükümlü için dışarıdan köfte ekmek sipariş edildiği tespit edildi.

Siparişin, Silivri İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Torun’un talimatıyla verildiği ortaya çıktı. Binbaşı Torun hakkında “yasaklı maddeyi cezaevine sokmak” iddiasıyla tutanak tutuldu.  Başlatılan soruşturma kapsamında Torun görevden alındı.  Torun’la ilgili iddialar bununla da sınırlı kalmadı.

Binbaşı Torun’un daha öncesinde de Adnan Oktar ve grubuyla ilgili davalarda tutuklu bulunan kişilerle yakın ilişkileri olduğu, cezaevi içerisinde Oktar ve adamlarına imtiyazlı davrandığı öne sürüldü.

Bir başka duruşmada ise Adnan Oktar’ı uyaran bir astsubayı herkesin gözü önünde azarladığı, bu nedenle İl Jandarma Komutanlığı’na daha önce de kendisi hakkında birçok şikayet iletildiği iddia edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türk medyasını kim, niçin dizayn ediyor?

Dünyaca ünlü arama motoru Google, algoritmasında yaptığı değişiklikle Türkiye’de habercilerin tepkisini çekti. Bazı haber sitelerinin …

Bir yanıt yazın