Başkan Erdoğan’dan yerli aşı müjdesi!

Türkiye, koronavirüs aşısında mutlu sona yaklaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir aşının klinik aşamasına geldiğini iki aşının da hayvan deneylerini başarıyla tamamladığını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri Açılış Töreni’ne katıldı.
Burada gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüse karşı verilen mücadeleye değindi.
YERLİ AŞI İÇİN GERİ SAYIM
Yerli ve milli koronavirüs aşısıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya Sağlık Örgütü’nün listesinde yerli aşı geliştiren ülkeler arasında ABD ve Çin’in ardından 3. sırada yer alıyoruz. İki aşı adayımız hayvan deneylerini başarıyla tamamladı. Biri de klinik aşamaya ulaştı” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları;”Dünyada yatırımların yavaşladığı bir dönemde ardı ardına açılışlar gerçekleştirdik.
Birileri fil dişi küllerde ahkam keserken milletimize karamsarlık yayarken hedefimize doğru kararlılıkla yürüyoruz.
Gebze ve Ankara’da 7 farklı alt yapıyı teknoloji eko sistemine kazandıracağız.
EKONOMİ YARDIM PAKETLERİ
Ekonomide açıkladığımız destek paketleri ile işçisinden sanayicisine esnafından çiftçisine her kesimden insanımızın yanında olduğumuzu gösterdik. Salgın zamanında pek çok ülkede üretim durmuşken bizler hiçbir konuda arz sıkıntısı yaşamadık.
Tüm dünyanın ihtiyacı olan yoğun bakım solunum cihazını ürettik. Bizden yardım talep eden dost ve kardeş ülkelerin de imdadına koştuk.
Bu süreçte yenilikçi projelere imza atan özel sektörümüz ve kuruluşlarımız gerçekten kritik roller üstleniyor.
“GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ İNŞA ETTİK”
Türkiye’nin adını Bilim Olimpiyatları’ndan daha yükseğe taşıyacak TÜBİTAK Fen Lisemiz öğrenci almaya başlayacak, hayırlı olmasını diliyorum.
Sadece yollar, köprüler, viyadükler, tüneller, havalimanları inşa etmedik aynı zamanda ülkemizin gelişen teknolojilerin pazarı değil tasarlayıcısı üreticisi de olsun istedik. Yıllarca örselenmiş hayati projeleri iç ve dış rant odaklarınca sabote edilmiş ülkemize yeniden öz güven kazandırdık. Son 18 yılda sıfırdan bir ARGE ve girişimcilik ekosistemi inşa ettik.
BİLİŞİM VADİSİ; YERLİ OTOMOBİL
Bilişim Vadisi’ni Gebze’ye kurduk, TOGG’u yine buradan dünyaya tanıttık. Gebze’yi tüm Türkiye’nin çekim merkezi haline getirdik. Bilişim Vadimize yönelik özellikle otomotiv sektöründen ilgi günden güne artıyor.
OSB sayısını 321’e çıkararak ülkemizin üretim kapasitesini güçlendirdik, büyük ölçekli yatırımlar için 21 endüstri bölgesi ilan ettik.
2002 yılında 33.523 firma ihracat yaparken bu rakam 90 bin 617 firmaya yükseldi, dijital oyun şirketlerimiz dünyada ses getirmeye başladı.
9 MİLYON 21 BİN İSTİHDAM
İŞKUR aracılığı ile 9 milyon 21 bin vatandaşımız istihdam imkanına kavuştu, IMF’ye olan 23 buçuk milyar dolarlık borcumuzu sıfırladık. Ekonomimiz güçlendikçe de sözümüzün de itibarı arttı, tasarlayan üreten bir ülke konumuna geldik. Hamdolsun tüm bunları da 18 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik. Herkesin ufku denizi kadardır derler, biz kısa vadeli başarıların değil asırlık hedeflerin peşinde koşuyoruz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Zorunlu karşılık oranlarında değişiklik Resmi Gazete’de yayınlandı

Resmi Gazete’de yayınlanan kararla mevduat hesaplar için zorunlu karşılık oranı 6 aya kadar vadede yüzde …

Bir yanıt yazın