Dikkat! Koronvirüs kök hücrede gizleniyor!

Güney Kore’de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan, tedavi gördükten ve iyileştikten sonra taburcu edilen 51 kişinin tekrar Kovid-19’a yakalandığı açıklandı. Güney Koreli sağlık otoriteleri, ölümcül virüsün hücrelerde gizlenip tekrar aktif olduğunu düşünüyor. İngilizler ise, karantinadan çıkmadan önce 51 kişiye yapılan son testlerin doğru sonucu vermediğini ileri sürdü.
Çin’de ortaya çıktıktan sonra dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadelede herkesin parmakla gösterdiği Güney Kore’de bilim insanlarını da şaşırtan bir gelişme yaşandı.
“VİRÜS HÜCREDE GİZLENDİ VE TEKRAR AKTİF HALE GELDİ”
Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansında yer alan habere göre; ülkede virüsün merkezi olan Daegu kentinde daha önce karantinaya alınan ve tedavileri tamamlandıktan sonra evlerine dönen 51 kişide tekrar koronavirüs tespit edildi. Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (KCDC) Genel Sekreteri Jung Eun-kyeong, hastalığa yakalanan bu kişilerin yeniden enfekte olmadığını, virüsün vücudun hücrelerinde gizlenerek yeniden aktif hale geldiğini düşündüklerini açıkladı.
İngiliz Daily Mail’e konu hakkında konuşan East Anglia Üniversitesi bulaşıcı hastalıklar profesörü Paul Hunter ise, bu hastaların karantinadan bırakılmadan önce yapılan son testlerinin sonucunun doğruyu yansıtmadığını, bu kişilerin aslında hala enfekte olduğunu ancak testin bunu ortaya çıkartamadığını söyledi.
Japonya’da da benzer bir olay yaşanmıştı. Ülkede, yaşlı bir erkek ve kadının yeniden enfekte olduğu bildirilmiş ve hastalığın nüksetmesi endişelere neden olmuştu.
16 Mart’ta yayınlanan ve maymunlar üzerinde yapılan bir araştırmada, hayvanların laboratuvarda enfekte olduktan sonra koronavirüse karşı bağışıklık geliştirdiği belirtilmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Zorunlu karşılık oranlarında değişiklik Resmi Gazete’de yayınlandı

Resmi Gazete’de yayınlanan kararla mevduat hesaplar için zorunlu karşılık oranı 6 aya kadar vadede yüzde …

Bir yanıt yazın