El Cezire, Avrupa’nın Ukraynalı mültecilere yardımını analiz etti

Ukraynalı mülteciler için harekete geçen kıta ülkeleri, savunmasız insanları kısa sürede barındırdı. Orta Doğu ve diğer bölgelerden kaçanlara yönelik ise farklı tavır takınıldığına dikkat çekildi.
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları, milyonlarca sivili Avrupa ülkelerine geçmeye zorladı. Başta Polonya olmak üzere Ukrayna’ya komşu ülkeler, Ukraynalı sivilleri ağırlamak için kolları sıvadı.

“ESKİ BATTANİYELERİNİ ORTA DOĞULU MÜLTECİLERE VERMEK YERİNE…”
Katar merkezli El Cezire’de yer alan “Avrupa neden birdenbire mültecilere yardım etmekle bu kadar ilgilenmeye başladı?” başlıklı analizde, kıta ülkelerinin diğer savaş bölgelerinden kaçan mültecilere duyarsız kaldığı belirtildi. Yazıda, “Eski battaniyelerini Orta Doğulu mültecilere vermek yerine yakmak isteyen Avrupalılar, şimdi Ukraynalılar için bağış topluyor.” denildi.

“UKRAYNA’YA SALDIRI AVRUPA’DA BÜYÜK DAYANIŞMAYI TETİKLEDİ”
Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya saldırı başlatmasının ardından, Ukrayna halkına yönelik şiddet haberlerinin hızla Avrupa’ya yayıldığı ve bu durumun “büyük dayanışmayı” tetiklediğine dikkat çekildi.

Avrupa ülkelerinin Rus güçlerinin saldırılarından kaçan Ukraynalılara destekler sunmak için hızlı adımlar attığı, Avrupa Birliği’nin (AB) rekor sürede, söz konusu mültecilere yardım etmek için geçici koruma statüsünü devreye aldığı ifade edildi.

Karolina Augustova tarafından kaleme alınan analizde, “Bir Avrupalı ve Çek vatandaşı olarak, ihtiyaç sahibi Ukraynalılara verilen bu desteği izlemekten gurur duydum. Ancak uzun yıllardır AB sınırlarında göç ve şiddeti araştıran bir bilim insanı olarak sormadan edemedim: Avrupalılar neden şimdi mülteciler için bu kadar empati kuruyor? Aynı şekilde muhtaç durumdaki diğer insanlar AB sınırlarındayken neden onları umursamadılar?” soruları yöneltildi.

SINIR ÖNLEMLERİNİ HATIRLATTI
Bazı Avrupa ülkelerinin Orta Doğu ve ötesinden gelen mültecileri durdurmak için sınırlarında askeri önlemlere başvurduğu kaydedildi.  Avrupa Komisyonu’nun, “düzensiz göçmenleri” engelleme çabalarını artırabilmeleri için bu ülkelere milyonlarca euro ödenek sağladığı, başvurulan zorlu gözetim ve müdahale durumunun, Avrupa’nın sınırlarını savunmasız insanlara neredeyse tamamen kapattığı anımsatıldı.

Yazının devamında şöyle denildi: “Bu sert sınır politikalarından etkilenenler arasında Suriye rejimi ve Rus güçlerinin kimyasal saldırılarından kaçan Suriyeli sığınmacılar, Taliban’dan kaçan insanlar ve ülkelerindeki acımasız iç savaştan kaçan Yemenliler vardı.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tüketiciyi aldatanlara 11 ayda 223,9 milyon lira ceza kesildi!

Reklam Kurulu’nun kasım ayı toplantısında kasım indirimleri ile ilgili yapılan uygunsuzluklarla ilgili 151 dosyaya 19 …

Bir yanıt yazın