Esirleri taşıyan Rus uçağını Ukrayna vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, 65 Ukraynalı esir dahil 74 kişinin içinde bulunduğu Rus uçağının Ukrayna tarafından roketle vurulduğunu duyurdu.

Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, “İl-76” tipi uçağın Belgorod bölgesindeki Koroçanskiy yerleşim biriminin yakınlarında düştüğünü belirtti.

74 kişi öldü

Olay yerinde ilgili birimlerin çalıştığı ve incelemelerde bulunduğunu kaydeden Gladkov, “Uçakta bulunanların tamamı hayatını kaybetti.” ifadesini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, değişime götürülen 65 Ukraynalı askeri esirin yanı sıra 3’ü refakatçi 6’sı mürettebat olmak üzere 74 kişinin bulunduğu “İl-76” tipi uçağın, Belgorod bölgesinde düştüğünü bildirmişti.

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Savunma Komitesi Başkanı Andrey Kartapolov, uçağın Ukrayna tarafından fırlatılan füzelerle düşürülmüş olabileceğini öne sürmüştü.

Rus uçağını Ukrayna vurdu

Gelen bir son dakika bilgisine göre iddia doğrulandı. Rusya Savunma Bakanlığı, 65 Ukraynalı esir dahil 74 kişinin içinde bulunduğu Rus uçağının Ukrayna tarafından roketle vurulduğunu duyurdu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Nisan şakası gibi! Konut elektrik tarifelerine yüzde 25 zam!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrik üretimi ve dağıtım maliyetlerinde meydana gelen artışları gerekçe göstererek, zam …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.