İsveç’ten heyet, iade konusu için Türkiye’ye gelecek

Bakan Bozdağ, “FETÖ ve PKK üyelerini Türkiye’ye iade etmelerini bekliyoruz” dedi.
Türkiye, NATO’ya katılmak isteyen İsveç ve Finlandiya’dan, teröristlerle ilgili iade işlemlerini yerine getirmelerini istiyor.

Bu kapsamda varılan mutabakat çerçevesinde İsveç’ten heyet, Türkiye’yi ziyaret edecek.

“İade etmelerini bekliyoruz”
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ziyarete ilişkin son bilgileri paylaştı.

İsveç ve Finlandiya’dan iadeler konusuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini bildiren Bozdağ, “İsveç ve Finlandiya’nın NATO mutabakatı kapsamında FETÖ ve PKK üyelerini Türkiye’ye iade etmelerini bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

İsveç Adalet Bakanlığı’nın Türkiye ziyareti
“5-6 Ekim tarihleri arasında İsveç Adalet Bakanlığı’ndan bir heyet ülkemize gelecek.” diyen Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında şunları kaydetti:

Finlandiya’ya heyet gidecek
“Bizim bakanlık bürokratlarımız ile iadeler konusunda teknik düzeyde görüşmeler gerçekleştirilecek İzleme Komitesi çerçevesinde… Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyetin de görüşmeler yapmak üzere Finlandiya’ya gideceğini biliyorum.

Bizim iade isteğimiz PKK, FETÖ ve DHKP-C başta olmak üzere teröristleri iade kararları vermelerini bekliyoruz. Bizim iadesini istediğimiz kişiler, ülkemizde hakkında soruşturma ve kovuşturma olan kişilerdir.”

AA’nın aktardığına göre, Bozdağ, Türkiye’nin iadesini istediği kişilerin İsveç ve Finlandiya’dan ayrılıp ayrılmadığı konusunda bilgi verilmediğini söyledi.

Yargı paketi ile ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

“Arabuluculuğun kapsamını genişletiyoruz. Kamuoyunu memnun edecek düzenlemeler olacak. Kabine toplantısında arz edilmesinden sonra kamuoyuna açıklayacağız. Meclis açıldığında Meclis gündemine gelmesini ve 1 Ocak’tan önce yasalaştırılmasını planlıyoruz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek: ABD’nin gümrük tarifesi artışı, piyasalarda risk algısını artırdı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; ABD’nin Türkiye’ye uygulayacağı yüzde 10 ek gümrük tarifesiyle ilgili …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.