Bir kısmı orman arazisine kurulduğu belirlenen fabrika ve 15 kaçak yapı tespit edilen çiftlik havadan görüntülenirken, büyük cezai yaptırımlar söz konusu oldu.
AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bulunan fabrika ve çiftliğinde kaçak yapılaşmanın olduğunu iddia etmesi sonrasında, Gebze Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Ekipler tarafından Türkkan’ın fabrikasında yapılan incelemelerde, orman arazisine yapı kurulduğu tespit edildi. Ekipler tarafından belirlenen alan, şerit çekilerek mühürlendi.
15 KAÇAK YAPI ÇIKTI
Türkkan’a ait çiftlikte, Dilovası Belediyesi tarafından yapılan incelemelerde ise 15 kaçak yapı ve çiftliğin bir kısmının, TOKİ arazisine kurulduğu tespit edildi.
ÇİFTLİK VE FABRİKA HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Kaçak yapıların tespit edildiği Türkkan’ın fabrika ve çiftliği havadan görüntülendi. Mühürleme işlemleri başlatılan fabrika ve çiftlikte ise herhangi bir yıkım çalışmasının olmadığı gözlendi.
KAÇAK YAPILAR İÇİN 662 BİN LİRA CEZA İSTENDİ
Öte yandan tespitler sonrasında Dilovası Belediyesi Encümeni tarafından; ruhsata bağlanabilecek yapıların ruhsatlı hale getirilmesi için 1 ay süre verilmesine, 775 Sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. Maddesi kapsamına giren yapıların yıkılmasına, 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 42. Maddesine tespit edilen 15 adet kaçak yapı için toplam 662 bin 794,44 TL para cezası uygulanmasına, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.
KOCAELİ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ
Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de çiftliğin besicilik işletmesi olması nedeni ile inceleme başlattı. 5403 Toprak Koruma Kanunu ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Gıda ve Bitki Sağlığı Kanunu’na muhalefet ihbarı üzerine çiftlikte incelemeler gerçekleştiren Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipler, 28 bin 278,76 metrekare alanda yapılan yapılardan sadece 2008 yılında 806 metrekare için izin aldığı belirlendi. Toplam 6 parseldeki 28 bin 278,76 metrekare arazinin, 11 bin 983,03 metrekaresinin yapılaşma ile bozulduğu belirlendi. 5403 Toprak Koruma Kanunu’na muhalefetten 110 bin TL para cezası kesilmesi bekleniyor.
ESKİ HALİNE GETİRİLMEZSE YİNE CEZA VERİLECEK
Dolgu yapılarak bozulan 11 bin 983,03 metrekare alanın da eski haline getirilmemesi halinde ayrıca cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.
Göz Atmak İster misiniz?
2. “Çiftlik Bank” vakasında 50 milyon liralık hindi çiftliği vurgunu!
Kamuoyunda ‘Çiftlik Bank’ dolandırıcılığı olarak bilinen olayın bir benzeri Ankara’da yaşandı. Bir kamu kurumunda memur …