Polonya’nın Belarus sınırına inşa ettiği çelik duvar tamamlandı

Başbakan Morawiecki, yapımı sona eren duvarı yerinde inceledi. 186 kilometrelik duvar, 5,5 metre yüksekliğinde inşa edildi.
Belarus-Polonya sınırı, geçtiğimiz yıl göçmen krizine sahne olmuştu.

İki ülke sınırında binlerce göçmenin soğuk hava şartlarında mahsur halde kalmış şekilde beklemesi dünyanın gündemine oturmuştu.

Çelik duvar inşa ettiler
Polonya, benzer görüntülerin yaşanmaması için inşasına başladığı Belarus sınırındaki çelik duvarın yapımını tamamladı.

Ülkenin Başbakanı Mateusz Morawiecki, yapımı tamamlanan çelik duvarı yerinde inceledi.

“Savaşın ilk işareti, Lukaşenko’nun sınıra saldırısıydı”
Morawiecki, burada yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki savaşın ilk işaretinin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun Polonya sınırına saldırısı olduğunu savundu.

186 kilometrelik çelik duvar
Polonya hükümetinin ocak ayında yapımına başladığı duvarın Rusya’ya karşı mücadelenin bir parçası olduğunu belirten Morawiecki, Belarus sınırına 5,5 metre yüksekliğinde 186 kilometrelik çelik duvarın yapımının tamamladığını söyledi.

“Milyonlarca Ukraynalı göçmene kapıları açtık”
Morawiecki, milyonlarca Ukraynalı göçmene kapılarını açtıklarını hatırlatarak, “Olacakları gördüğümüz siyasi öngörümüz sayesinde bugün Ukrayna’ya yardım edebiliyoruz.” dedi.

AA’nın haberine göre, insan hakları savunucuları ise Hristiyan göçmenleri kabul eden ve Müslüman göçmenleri ile reddeden hükümete tepki gösterdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bay Kemal’in veda kararı! Ben çalmadın, çalanın yüzüne tükürürler

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultaya giden partisinde genel başkan adayı olmayacağını açıkladı.. …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.