Terör örgütü PKK/YPG, Suriye’de Ahmed Eş-Şara yönetimini tanımadığını açıkladı

Terör örgütü PKK/YPG’nin, Suriye’deki sözde sivil yönetimi adı altında yapılan açıklamada, Ahmed Şara’nın geçiş dönemi cumhurbaşkanı ilan edildiği toplantı hedef alınarak, Suriye’de ademi merkeziyetçi bir yapı kurulması talebi dillendirildi.

Terör örgütü PKK/YPG’nin, sözde sivil yönetimi adı altında yaptığı açıklamada, “Şam’daki otorite” nitelemesi kullanılarak, geçici yönetimin tanınmadığı üstü kapalı şekilde belli edildi.

PKK/YPG KARŞITI PROTESTOLAR ELEŞTİRİLDİ

Suriye’de 61 yıllık Baas rejimi ve Esed ailesinin devrildiği son harekattan sonra, Askeri Operasyonlar İdaresi tarafından 29 Ocak’ta yapılan toplantının ve sonuçlarının hedef alındığı açıklamada, katılımcılar arasında “terörist” oluşumların da bulunduğu iddia edildi.

Toplantının gerektiği kadar kapsayıcı olmadığı ve eksik kaldığı öne sürülen açıklamada, Şam’daki Emevi Meydanı ve diğer bazı şehirlerde PKK/YPG karşıtı protestoların yapılmış olması da eleştirildi.

Ayrıca örgütün mesajında, Suriye için ademi merkeziyetçi bir yapı savunuldu.

AHMED EŞ-ŞARA CUMHURBAŞKANI İLAN EDİLMİŞTİ

29 Ocak’taki toplantıda, Ahmed Eş-Şara, geçiş döneminde Suriye’nin cumhurbaşkanı ilan edilmiş, 2012 yılı anayasasının yürürlükten kaldırıldığı, Baas Partisi, Esed rejimine bağlı ordu, güvenlik birimleri ve parlamentonun feshedildiği, 8 Aralık tarihinin de Suriye’nin milli bayramı olarak ilan edildiği duyurulmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İllegal “Panel’ Sistemiyle” kişisel verileri çalan 44 kişi tutuklandı

25 ildeki operasyonlarda, ‘panel’ adı verilen illegal sorgulama sistemleri aracılığıyla elde ettikleri kişisel verileri sattıkları …

Bir yanıt yazın