TÜSİAD, sana mı düştü kayyum, işine bak!

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, PKK ile bağlantısı olan belediyelere kayyum atanmasına karşı çıktı.
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi toplantısı gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı toplantı basına açık yapılırken TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan katılımcılara hitap etti.

Kayyum uygulamasına karşı çıktı

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turan, siyasi göndermelerde bulundu. Hükümetin doğu illerinde PKK terör örgütü ile organik bağı bulunan belediye yöneticilerinin yerine atanan kayyumlara tepki gösteren Turan, uygulamanın yanlış olduğunu belirtti.

“Seçilmesi gereken pozisyonlara atama yapılması…”

Turan şöyle konuştu: Yerel bilgi ve tecrübeyi harekete geçirmek Türkiye’yi bölmez. Aşırı merkezi ve hiyerarşik yönetim anlayışı, yenilikçi fikirlerin ortaya çıkışını zorlaştırır.

Milletin oyuyla seçilmesi gereken pozisyonlara atama yapılması ya da seçilmiş vekillerin Meclis’te yer almamasıyla milli irade korunmaz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan “Anayasanın ilk 4 maddesi ile sorunumuz yok” dedi

Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili çıkan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk 4 maddesi …

Bir yanıt yazın