Türkiye’nin 81 ilinde eller şehit Heniyye için semaya kalktı!

Tahran’da İsrail’in hain suikastıyla hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Türkiye genelinde tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı, İsrail’in katliamına lanet yağdı.

İslam alemi, Filistin’in katil İsrail saldırıları karşısındaki direnişine gönül veren milyonlar, İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi ebediyete uğurluyor. Bu kapsamda Tahran’dan Katar’ın başkenti Doha’ya götürülen Heniyye için cenaze töreni düzenlendi. Heniyye’nin cenazesi, hastane morgundan alınarak İmam Muhammed bin Abdulvahhab Camisi’ne getirildi.

DOHA’DA CENAZE TÖRENİ

Burada cuma namazını müteakip, Heniyye için cenaze töreni düzenlendi. Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği’nin kıldırdığı cenaze namazına Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, siyasi partilerden temsilciler ve milletvekilleri de katıldı.

TÜRKİYE’DE BÜTÜN CAMİLERDE GIYABİ NAMAZ KILINDI

Türkiye’de de cuma namazı sonrasında merhum Heniyye için gıyabi namazlar kılındı. Milyonlar, cuma için gittikleri camilerde Gazze direnişine hayatını adayan Heniyye için saf tuttu. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya Camii’nde cuma namazında hutbe irad etti.  Cuma namazı sonrasında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için de gıyabi cenaze namazı kılındı.

MİLYONLAR HENİYYE İÇİN SAF TUTTU

Fatih Camisi’nde de cuma namazı ve sonrasında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı.  İstanbul’daki önemli camilerdeki kalabalık gıyabi cenaze namazlarının yanında Anadolu’da da milyonlar Heniyye için saf tuttu. Kahramanmaraş, Adıyaman, Van, Trabzon, Kilis, Rize, Diyarbakır ve birçok ilde eller semaya, Heniyye ve İsrail katliamlarında hayatını kaybedenler için kalktı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Narin, neden, nasıl öldürüldü? Cinayet ile ilgili 10 flaş iddia!

Diyarbakır’da vahşice öldürülen Narin Güran cinayetinin nasıl ve neden işlendiğine dair birbirinden farklı senaryolar gündeme …

Bir yanıt yazın